Sony juhti tabas ettevõtte endiste tippjuhtide karm kriitika

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony tegevjuht Kazuo Hirai.
Sony tegevjuht Kazuo Hirai. Foto: SCANPIX

Jaapani meedia- ja tehnoloogiaettevõtte Sony endised tippjuhid saatsid firma nõukogule praeguse tegevjuhi Kazuo Hirai pädevust ja ettevõtlikkust kritiseeriva avalduse, vahendab Reuters.

Kiri saadeti juhtkonnale ja nõukogule enne eelmisel nädalal Tokyos toimunud kokkusaamist. Nii kirjas, kui ka kohtumisel väitsid Sony viis endist tippjuhti, nende hulgas näiteks ka Playstationi mängukonsooli looja Ken Kutaragi, et Hirail puudub oskus innustada ettevõttes loovust, mis omal ajal aitas luua ikoonilise tähendusega ülipopulaarseid tooteid nagu muusikamängija Walkman.

   «Sony on nagu laev, mis on purje heisanud ajal, mil elektroonikaäris puhuvad tormituuled. Kapten kasutab navigeerimiseks aga vigast kaarti,» tõi Sony endine finantsjuht Tamotu Iba kirjas näite. «Tal pole piisavalt tunnetust ega intellekti, et aru saada, et see (kaart) on vale. Kas nõukogu liikmed, kes peaks kapteni tegevust kontrollima, tõesti sellest aru ei saa? Kas nad lihtsalt tolereerivad seda ning ei soovi sellele tähelepanu osutada?»

Terav kriitika pärines endistelt tippjuhtidelt, kes Jaapanis omavad traditsiooniliselt tugevat mõju ettevõtte juhtimisele ka peale erruminekut. Nn «Vanade poiste»
usaldamatus ei tule Hiraile just kõige paremal ajal - hiljuti pidi ta tõrjuma aktivistinvestori Daniel Loebi katseid eraldada ettevõttest meelelahutusäri üksus ning samuti on tal vaja tõestada nii töötajatele kui ka aktsionäridele, et ta suudab peale 15 000 inimese koondamist ettevõtte uuesti kasvuteele juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles