Sester: arutame majutusasutuste käibemaksutõusu mõju leevendamist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Erakogu

Esmaspäevasel majutusteenuse käibemaksu teemalisel kohtumisel huvirühmadega tulevad kõne alla ka meetmed, mida riik saaks käibemaksumäära tõusu mõju leevendamiseks rakendada. 

«Olen sel teemal pidanud nõu Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ja EASiga ning loodan, et õnnestub kokkuleppele jõuda mõne sisuka turismi toetava abinõu rakendamises,» ütles rahandusminister Sven Sester.

Ta rääkis, et majutusteenuste käibemaksu üldise käibemaksumääraga ühtlustamise ning ka muude maksutõusude taust on selles, et valitsusliidu leppes ette nähtud positiivse mõjuga muudatusi saab ellu viia vaid siis, kui riigil on selleks tulusid.

«Valitsusliidu lepe tegeleb mitme olulise probleemiga Eesti elus. Madalapalgaliste inimeste toimetuleku parandamine, tööjõumaksude langetamine ning lastega perede toimetulek on teemad, millega tuleb Eesti arengu huvides tegeleda,» rääkis rahandusminister, tähendades, et selles on ka maksutõusude tuumküsimus. «Neid ei võeta ette selleks, et avalikku sektorit paisutada - vastupidi, valitsemiskulusid tuleb kokku tõmmata nendest sõltumata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles