Fortumo sai Google’ist uue juhatuse liikme

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Tim Carter, Martin Koppel ja Gerri Kodres
Vasakult: Tim Carter, Martin Koppel ja Gerri Kodres Foto: Fortumo

Mobiilimakselahendusi pakkuva ettevõtte Fortumo uueks juhatuse liikmeks saab aprillis Tim Carter, kes seni juhtis Google’i makselahenduste äriarendust Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Fortumos hakkab Tim Carter Chief Revenue Officer (CRO) ametikohal juhtima ettevõtte äriarendust ja strateegilisi ärisuundasid. Carterist saab esimene töötaja Fortumo uues Londoni kontoris.

«Tänaste klientide kõrvalt on Fortumo viimased poolteist aastat investeerinud agressiivselt uutesse ärisuundadesse, et pakkuda makselahendusi ka füüsiliste teenuste ning toodete müügiks ja mobiilirakenduste poodidele nagu Google Play ning Apple iTunes. Uutesse segmentidesse sisenemisega tahame, et lähiaastatel töötleks Fortumo platvorm miljard makset aastas. Selle eesmärgi täitmisel on Tim suureks abiks, sest tema kontaktivõrgustik ja kogemused antud vallas on ainulaadsed,» rääkis Fortumo tegevjuht Martin Koppel.

Tim Carter töötas Google’i Androidi meeskonnas operatsioonisüsteemi loomisest saati 2008. aastal. Tema eestvedamisel muutusid mobiilimaksed Google Plays kättesaadavaks enam kui 20 riigis. Lisaks sellele juhtis Carter Androidi turuosa kasvatamist Verizon Droidi ja Google Nexuse programmide kaudu. Vahetult enne Fortumoga liitumist oli Carteri ülesandeks Androidi turuosa kasvatamine Aafrikas.

Fortumo on uute ärisuundadena sihikule võtnud rakenduste poed, makseteenuste ja e-raha pakkujad nagu PayPal ning füüsiliste teenuste osutajad (kinopiletid, majutus- ja taksoteenused jms). Ettevõte hindab uute turusegmentide potentsiaalse mobiilimaksete mahu 1 triljoni dollari peale ja on sõlmimas lepinguid esimeste klientidega nendest valdkondadest.

Lisaks uue juhatuse liikme värbamisele on Fortumo suurendanud ka äriarenduse meeskonda Aasias (avades 2014. aastal kontorid Delhis ja Singapuris) ja tehnilist meeskonda Eestis, et kiirendada uuteks strateegilisteks suundadeks vajalikku tehnilise platvormi väljaehitamist.

Eelmisel aastal sõlmis Fortumo lepingud enam kui 20 maailma juhtiva mobiilioperaatori ja mobiilioperaatorite grupiga peamiselt Kagu-Aasias, aga ka Euroopas ning Ladina Ameerikas. Täiendavalt alustas Fortumo 2014. aastal oma makseteenuste pakkumist kümnes riigis (Singapur, Filipiinid, Jordaania, Bahrein, Iraak, Omaan, Pakistan, Gruusia, Moldova ja Keenia).

Fortumo on mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte, kelle klientideks on muuhulgas Microsoft, Facebook, 21st Century Fox, WeChat, Alibaba, Gameloft ja Electronic Arts. Fortumo pakub tööd 70-le inimesele Tallinnas, Tartus, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Mumbais, Singapuris ja Londonis. Fortumo on valitud Ettevõtluse Auhinna konkursil aasta ettevõtteks ja aasta eksportööriks. Ajakirja Forbes Eesti edukamate internetiäride edetabelis oli Fortumo 2013. ja 2014. aastal esimesel kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles