Talvik: minister Palo tahab mures ettevõtjaid uinutada

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Riigikogu liikme Artur Talviku (Vabaerakond) hinnangul on majutusteenuse käibemaksumäära tõstmine turismisektori languse tingimustes väga kahjulik samm. Ettevõtluse soodustamiseks oleks tema sõnul vaja maksu hoopis vähendada.

Talvik kritiseeris ka ettevõtlusminister Urve Palo retoorikat, mis on tema meelest suunatud pigem ettevõtjate uinutamisele kui lahenduste leidmisele.

«Palo väljendas murelikkust turismifirmade pärast, kuid see on pigem suitsukate, et pahameelt vaigistada ja siis plaaniga edasi minna. Mis kasu meil on ettevõtlusministri murelikkusest, kui ta ei taha või ei oska kasutada oma võimalusi ettevõtjaid kaitsta? Me teame, et kõik valitsuserakonnad on pakkunud koalitsioonileppesse pudrumägesid ja piimajõgesid, mille osalinegi elluviimine eeldaks vabanemist Reformierakonna maksudogmadest,» lausus saadik.

Talvik kinnitas, et Vabaerakonna fraktsioon tahab sellistes küsimustes ära kuulata erinevad osapooled. Valitsuse tööstiili juurde ei paista see kuuluvat, seetõttu peab parlament siin võtma aktiivse rolli.

«Majutusteenuse pakkujad on nördinud, et ainus korralik analüüs on tellitud nende poolt ja sellessegi suhtub valitsus üleolevalt. Tegemist on Eesti valitsemist läbiva süsteemse probleemiga - arvamusi ja uuringuid võetakse arvesse ainult siis, kui nad toetavad juba olemasolevat nägemust,» lisas ta.

Vabaerakond algatas eile kollektiivse pöördumise riigikogu poole, millega nõuab järsu kütuseaktsiisi ja majutusteenuste käibemaksu tõusu ära jätmist ning maksumuudatuste analüüsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles