8 asja, mis ajavad personalijuhi töövestlusel närvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus
Töövestlus Foto: SCANPIX

Töövestlusel on oluline avaldada intervjueerijale piisavalt palju muljet, et just sina kõigi kandidaatide seast esile kerkiks. Selleks tuleks aga kindlasti vältida neid kaheksat suhtumis- või käitumisviisi, kirjutab Business Insider.

Kui sa ei tunne ettevõtet ja selle pakutavaid tooteid ja teenuseid

Personalijuhid vihkavad üle kõige seda, kui kandidaat tuleb ilma ettevalmistuseta nende ja enda aega raiskama. Kui sa ei ole endale selgeks teinud, millise ettevõttega on tegu ning mis on selle pakutavate toodete ja teenuste eripärad, kvalifitseerudki ajaraiskaja kategooriasse ehk ei näita üles mingit tõelist huvi ega kirge pakutava töö vastu.

Kui sa ei esita küsimusi

Iga töövestluse käigus on ka intervjueeritaval võimalus omalt poolt potentsiaalsele tööandjale küsimusi esitada. Kui sa sellest võimalusest loobud, võib see jätta mulje, et sul pole piisavalt palju huvi antud töökoha ja ettevõtte vastu ning sa otsid ükskõik millist tööd.

Kui sa oled liiga pealetükkiv

Kuigi vahel võib vähene survestamine tuua ka edu, on lihtne sellega liiale minna. Töövestluse järgselt tööandja meilidega pommitamine, ettevõtte kontori pidev «juhuslik» külastamine ning kõigi selle töötajate LinkedInis kontaktiks lisamine toob sinu palkamise tõenäosusele pigem kahju, kui kasu.

Kui sa ei järgi selgelt kirjeldatud kandideerimisreegleid

Näiteks: kui tööpakkumise kirjelduses palutakse CV saata meiliga, mitte helistada firmasse või kui soovitakse lisaks CV-le ka kaaskirja, tuleks soovitud viisidele vastavalt ka käituda. Kui sa jätad midagi tööpakkumise instruktsioonides kirjeldatust tegemata, teed liiga palju või teisel viisil, on üsna tõenäoline, et sinu avaldus lõpetab prügikastis.

Kui sa kirjutad ettevõtte nime oma kandideerimisavalduses valesti

Sellist asja juhtub tihti nende kandidaatide puhul, kes saadavad sama põhjaga avaldusi mitmetesse töökohtadesse, muutes pealkirjas lihtsalt adressaadi nime. Vale nime kasutamine tööle kandideerimise avalduses aga üsna suure tõenäosusega uut töökohta ei too.

Kui sa viita vajalikes kohtades linkidega

Personalijuhid oskavad hinnata väikeseid detaile, mis teevad neile hindamisprotsessi kiiremaks ja sujuvamaks. Näiteks, kui sa mainid oma portfooliot, veebilehte, sotsiaalmeediaprofiili, tee neile selle kuvamine võimaikult lihtsaks ja mugavaks. Vastasel juhul võib oluline lisainfo sinu kohta jääda neile edastamata.

Kui sa ei hoia peale intervjuud tööandjaga kontakti

See tundub küll iseenesest mõistetava asjana, kuid siiski ei loo üsna suur hulk kandidaatidest peale töövestlust tööandjaga jätkukontakti, olgu see siis lühikene tänumeil või mingi arutletud teema täpsustus.

Kui sa oled liiga familiaarne

Sa võid küll personalijuhiga töövestlusel hästi läbi saada, kuid sellegipoolest tuleks suhtluses jääda professionaalseks ning hoiduda familiaarsuse piiri ületamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles