ELi õigusvolinik: juhtivatel kohtadel peaks olema rohkem naisi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viviane Reding.
Viviane Reding. Foto: SCANPIX.

Euroopa Liidu õigusvoliniku Viviane Redingu hinnangul aitaks Euroopa majanduskasvu taastamisele muuhulgas kaasa see, kui juhtivatel kohtadel töötaks rohkem naisi.


«Majanduskasvu taaskäivitamiseks peab Euroopa paremini ära kasutama naiste potentsiaali, sealhulgas juhtivatel ametikohtadel,» ütles Reding.

ELi soolise võrdõiguslikkuse uues viieaastase strateegias keskendutakse palgaerinevuste kõrvaldamisele ning naiste osakaalu suurendamisele juhtivatel ametikohtadel. Üks peamisi prioriteete on ka koduvägivalla vähendamine.

Olenemata viimastel aastatel soolise võrdõiguslikkuse valdkonnas tehtud edusammudest, teenivad naised ELis ikka veel meestest keskmiselt 18 protsenti vähem.

Samuti ei ole piisaval arvul naisi oluliste otsuste tegija rollis ning nad langevad suurema tõenäosusega koduvägivalla ohvriks, vahendas Euroopa Komisjoni veebikülg.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles