Omavalitsused jäid eelarve läbirääkimistel pika ninaga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Omavalitsusliitude teatel ei andnud täiendavad eelarveläbirääkimised valitsuskomisjoniga omavalitsustele kriisist väljumiseks soovitud tuge, mistõttu on järgmisel aastal linnades ja valdades vähem nii teede remonti kui tänavavalgustust.


Linnade liidu teatel täna toimunud eelarveläbirääkimised allkirjastatud lõpp-protokolli ei toonud, kuna valitsuskomisjon ei leidnud võimalust arutada omavalitsuste ettepanekut taastada aastal 2011 kohalike omavalitsuste tulubaas.

Omavalitsusliitude juhtide arvates on valitsuse valitud suund kahetsusväärne, sest tulubaasi külmutamine ka 2011. aastaks viib kohapealse elukorralduse igapäevase toimimise ja arendamise vahendite hulgast välja veel 740 miljonit krooni.

Selle võrra on linnades ja valdades vähem tänavavalgustust, teede remonti, lasteaedade ja koolide vahendeid, vahendeid noorsootööks ja sporditegevuseks ning muudeks igapäevaseks hädapäraseks toimimiseks vajalikke vahendeid, märkisid omavalitsusliidud.

«Läbirääkimised, mis taandati  pelgalt valitsuskabineti otsuste ärakuulamiseks, ei pakkunud võimalust sisulisteks aruteludeks. Tulubaasi enam kui viiendiku mahus vähenemise olukorda ei ole tulnud lahendada ühelgi teisel avaliku sektori lülil,» seisab omavalitsusliitude teates.

Omavalitsusliitude teatel jätkavad nad toetuse taotlemist nii valitsuskabineti liikmete hulgas kui ka riigikogu fraktsioonides.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles