Merkel: Iirimaa on Euroopa kasvumootor

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksamaa kavatseb rõhuda eelarvekokkuhoiule ja majandusreformidele euroalas – hoolimata rahvusvahelisest survest tagasi tõmbuda, teatas eile Saksa kantsler Angela Merkel.

Näitena sellest, kuidas pingutused vilja kannavad, tõi Merkel esile Iirimaa, kirjutab Wall Street Journal.

Kantsleri kommentaarid kõlasid olukorras, kus Kreeka ei saa jätkuvalt kätte oma allesjäänud «paketiraha» summas 7,2 miljardit eurot. Pakett ise lõpeb 30. juunil.

«Euroopa on paremal positsioonil, kui enne [finantskriisi], kuid ma olen veendunud, et me pole veel omadega mäel,» ütles Merkel oma erakonna parlamendiesindajate poolt korraldatud majandusfoorumil – Kreekat nimepidi nimetamata.

«Ülimadalate intressimäärade ja madalate naftahindade negatiivne mõju võib seisneda selles, et mõned ei suru läbi reforme, mille mõned riigid on läbi viinud,» jätkas kantsler.

«Iirimaast on saanud Euroopa kasvumootor. See näitab, mida suudavad korda saata reformid koos korras rahandusega,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles