Tööandjad ei toeta alampalga tõstmise ideed

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eesti tööandjate keskliit teatas, et ei toeta ametiühingute keskliidu ettepanekut tõsta töötasu alammäär alates 2011. aastast 5007 kroonini kuus.


Kuna ametiühingud tegid vastava ettepaneku alles eile, pole tööandjate keskliit jõudnud seda oma liikmeskonnaga läbi arutada ja seisukohta kujundada, põhjendasid tööandjad.

«Erinevalt varasemast praktikast nõuda alampalga tõstmist seoses keskmise palga tõusuga põhjendavad ametiühingud vajadust alampalka tõsta tarbijahindade kasvuga.

Ametiühingute uus lähenemine nõuab nende argumentide täiendavat analüüsi, samuti jääb selgusetuks, kui palju on Eestis hetkel alampalga saajaid, keda ettepanek tegelikult puudutab,» teatasid tööandjad.

Tööandjate keskliidu volikogu otsustas arvamuse kujundamiseks küsitleda oma liikmeid ja ametiühingute argumente täiendavalt analüüsida ning tulla alampalga küsimuse juurde tagasi volikogu järgmisel koosolekul 10. novembril.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles