Gazprom: EK süüdistused on alusetud

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazprom.
Gazprom. Foto: SCANPIX

Vastuseks tänasele Euroopa Komisjoni (EK) teatele, et Gazprom on kuritarvitanud oma valitsevat seisundit mitme Ida- ja Kesk-Euroopa riigi turul, teatas Gazprom, et süüdistused on alusetud.

«Pealegi, Euroopa Komisjoni «avaldus »rikkumistest» on lihtsalt üks etapp monopolivastases uurimises ega põhjenda Gazpromi pidamist süüdlaseks mingis Euroopa Liidu monopolidevastaste seaduste rikkumises,» märkis Vene gaasifirma kodulehele postiatud avalduses.

Gazpromi teatel jälgib ettevõte pingsalt rahvusvahelise õiguse kõigist normidest kinnipidamist maades, mille turul ta tegutseb. Samuti avaldas gaasifirma lootust, et monopolivastase uurimise käigus jälgitakse ka seda, et kaitstud oleksid Gazpromi huvid ja õigused, ning et võetaks arvesse, et Gazpromi tegevus ulatub kaugemale Euroopa Liidu jurisdiktsioonist ja vastab Vene seadustega sätestatule.

«Gazprom ootab olukorra lahendamist Vene Föderatsiooni ja Euroopa Komisjoni vahel varem kokku lepitule vastavalt valitsustevahelisel tasemel ühise monopolidevastase uurimise järeldusena,» teatas ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles