Printsessibeebi tooks Suurbritannia majandusse eluajal miljard naela

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William (vasakul) ja Cambridge'i hertsoginna Catherine ootavad oma teist kuninglikku last.
Prints William (vasakul) ja Cambridge'i hertsoginna Catherine ootavad oma teist kuninglikku last. Foto: SIPA / SCANPIX

Kate Middletoni teine laps peaks tooma kohe pärast sündi Suurbritannia majandusse 80 miljonit naela (111,2 miljonit eurot). Kui aga sünnib tüdruk, siis suurendab see summat 150 miljoni naela (208, 5 miljoni euro) võrra.

Jaemüügispetsialistid hindavad, et printsessibeebi tooks oma eluaja jooksul Suurbritannia majandusse suisa miljard naela (1,39 miljardit eurot), millest 80 miljonit naela juba esimestel päevadel pärast sündi, kirjutab The Telegraph.

Prints George’i sünd kaks aastat tagasi tõi majandusse 247 miljonit naela (343,4 miljonit eurot) ning kuigi elevust oli esimese lapse sünni puhul suurem, siis õeke tooks pikas perspektiivis raha sisse ikkagi rohkem.

Peamiselt tähendaks printsessi sünd tulu riidekettidele, samas ostetakse ohtralt ka suveniire, kulutatakse koogile ja vahuveinile. Riidepoodides suurenes prints George’i sündides beebiriiete müük, kuid printsess saaks kogu oma eluaja luua trende ning anda tööd disaineritele, kes talle riideid teeks ja neilegi, kes neid kopeeriks. Ekspertide sõnul võiks see anda innustust suisa uute ettevõtete loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles