Lukoil igatseb Iraani turule

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukoil on juba osaline Iraagi Qurna naftavälja projektis (pildil), nüüd kipub Vene firma naaberriiki Iraani.
Lukoil on juba osaline Iraagi Qurna naftavälja projektis (pildil), nüüd kipub Vene firma naaberriiki Iraani. Foto: STRINGER / REUTERS

Vene energiafirma Lukoili juht teatas eile, et nad soovivad tulla tagasi Iraani turule niipea, kui islamiriigi tuumaohust tulenevad sanktsioonid eemaldatakse.

Vagit Alekperov ütles USAs peetud energiakonverentsi raames ajakirjanikele, et ettevõtte kontor Iraanis on juba avatud ning tegeleb geoloogiliste andmete uurimisega, lõikamaks kasu võimalustest, mis loodetavasti avanevad.

«Me loodame, et sanktsioonid lõpetatakse ... lähitulevikus ning me saame tulla tagasi Iraani ning tulla tagasi [nafta]väljale, kus me töötasime,» vahendab Financial Times Alekperovi sõnu.

Ühtlasi avalikustas Alekperov, et kohtus mullu Davosis maailma majandusfoorumil Iraani naftaministri Bijan Zanganehiga, andes viimasele märku, et Lukoil on «valmis kaasa lööma» sealse naftatööstuse arendamises.

Lukoil ja Statoil alustasid aastal 2003. tegevust Iraanis Anarani naftaväljal, kuid olid sunnitud taanduma seoses väidetavalt tuumarelva arendavale riigile kehtestatud sanktsioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles