Tartusse saab edaspidi 1,5 minutit kiiremini

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäo möödasõit
Mäo möödasõit Foto: Repro

Ehitusfirma Nordecon Infra on valmis saamas Mäo liiklussõlme, mille käigus projekteeriti ja ehitati Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 85. ja 91. kilomeetri vahel asuv lõik uuele trassile. Sellega väheneb Tallinna ja Tartu vaheline tee 0,7 kilomeetri ja sõiduaeg umbes 1,5 minuti võrra.

Lisaks projekteeriti ja ehitati neli viadukti ja sild üle Vodja jõe. Samuti rekonstrueeriti valminud maanteelõiguga ristuva Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 2,6 km pikkune teelõik. Jalakäijatele ja jalgratturitele ehitati 4,5 km kergliiklusteid, rajati 2,4 km ulatuses müratõkkeid ning paigaldati 11,8 km ulatuses maanteevalgustust. Kohaliku liikluse eraldamiseks Tallinna-Tartu maanteest jääb kasutusse olemasoleva maantee 4,1 km pikkune säilitatav lõik.

Projekteerimis-ehitushanke maksumuseks kujunes koos käibemaksuga 474 miljonit krooni ning selle ametlik avamine toimub 1. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles