Pressiklubis astusid vastamisi Ruta Arumäe ja Maris Lauri

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Arumäe Postimehe stuudios selgitusi jagamas.
Ruta Arumäe Postimehe stuudios selgitusi jagamas. Foto: Mihkel Maripuu

Kuku raadio saates Pressiklubi arutlesid täna riigi majanduspoliitika kujunemise üle Taavi Rõivase endised majandusnõunikud Ruta Arumäe ja Maris Lauri.

Arumäe heitis ette, et riigis ei tehta laiemat majanduspoliitilist analüüsi näiteks selle kohta, kuidas mingi muudatus mõjutab Eesti rahvusvahelist konkurentsivõimet. Lauri arvates sattus Arumäe tööle lihtsalt kehval ajal, kuna enne valimisi kujundatakse majanduspoliitilisi seisukohti erakondade sees, mitte valitsuse tasandil.

Arumäe ütles, et ta on saanud üllatavalt palju tagasisidet ka riigiametnikelt, kelle sõnul asjad nii ongi, et enne tuleb otsus, siis analüüs ja alles siis tuleb kiiresti hakata muutma seadusi, kiiresti kooskõlastama.

Lauri nentis, et mõned asjad olid Arumäe arvamusartiklis ka õiged, näiteks see, et ei ole analüütilist ühtlustamist. Probleem on Lauri sõnul teadvustatud ja üks põhjus on selles, et sellega peaks tegelema Arengufond, kes ei ole oma ülesandega hakkama saanud.

Arumäe kirjutas möödunud nädalal Postimehe arvamusartiklis, et Eesti riigi majanduspoliitikat juhitakse Exceli tabeliga ning puudub pikem plaan ehk visioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles