Venemaa insenerfirma survestab Viru Keemia Gruppi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG Petroter kahe põlevkivi ümbertöötlemise tehase pidulik avamine.
VKG Petroter kahe põlevkivi ümbertöötlemise tehase pidulik avamine. Foto: Ave Tampere / Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Viru Keemia Grupp nimetab pahatahtlikeks Petroteri esimese õlivabriku projekteerimisel osalenud Peterburi insenerfirma TTU väiteid, et hilisemad täiustused on õlivabrikud ohtlikuks muutnud.  

Venemaa firma kinnitab internetis oma kodulehel, et just nende tehnoloogiaga rajati 2009. aastal Kohtla-Järvel põlevkivitöötlemistehas, vahendab Põhjarannik.

Viru Keemia Grupi juhatuse liikme, arendusdirektori Jaanus Purga sõnul projekteerisid TTU ja Atomenergoprojekt tõepoolest Petroteri esimese tehase. «Teadsime, et sellisel kujul see tööle ei hakka, kuid millegi pinnalt oli vaja meil edasi liikuda» rääkis Purga, lisades, et edasises arendustöös  tuli VKG spetsialistidel  selleks, et  tehas tööle saada, väga suures mahus seda tehnoloogiat ja eri sõlmi täiesti uuesti projekteerida ja ehitada.

Sel nädalal Põhjarannikule saadetud kirjas kinnitab TTU tegevdirektor L. Harlampovitš sügavat muret nende osaluseta projekteeritud  teise ja kolmanda Petroteri pärast. Ta väidab, et tehnoloogilistes skeemides ja konstruktsioonides tehtud muudatuste tõttu töötab teine Petroter avarii piiril, mis automaatika ülesütlemisel võib kaasa tuua katla plahvatuse. Tema sõnul on nii teise kui kolmanda Petroteri lahendused ohtlikud ja viivad majanduslikus mõttes tupikusse.

Viru Keemia Grupi avalike suhete juhi Irina Bojenko teatel on tegu ebapädeva ja põhjendamatu informatsiooniga. «Oleme seda meelt, et sellisel usaldusväärsel ja suurel ettevõttel nagu Viru Keemia Grupp pole mõtet sääraseid põhjendamatuid rünnakuid kommenteerida,» märkis Bojenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles