Tarmo Kriis: Arumäe tabas Reformierakonna hella kohta

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kriis.
Tarmo Kriis. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Aasta alguses Keskerakonnaga liitunud endine tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis rõhutab, et majandusanalüütik Ruta Arumäe juhtis tähelepanu tõsistele probleemidele riigi majanduse juhtimises ning tabas sellega Reformierakonna hella kohta.

«Tegelikult pole ju selles midagi uut, mis Ruta Arumäe välja ütles. Avalikkust üllatab pigem see, et peaministrile ja Reformierakonna esimehele nii lähedal seisnud inimene sellise ausa avalduse teha julges,» ütles Kriis, lisades, et Arumäe suunas tehtavad rünnakud näitavad selgelt, et ta tabas hella kohta. «Reformierakond on juba aastaid reformidest väga kaugel ning sellega on kogu riigi areng sisuliselt seisma pandud.»

Kriis rõhutas, et riigieelarve tasakaalust rääkimine ei ole majanduspoliitika. «Kõige tõsisematest probleemidega — väga madalate palkadega ja rahvastiku väljavooluga — lihtsalt ei tegeleta,» märkis ta.

Kriisi sõnul ei ole riigil jätkusuutlikku strateegiat, mis meid Euroopas ja maailmas konkurentsis hoiaks. Puudub dialoog ettevõtjatega, väga probleemne on ligipääs kapitaliturgudele ja rahale. «Mis on õigupoolest see põhjus, miks täna peaksid suured investeeringud Eestisse tulema? Kui ainsaks vastuseks leiame odava tööjõu, siis on majanduspoliitikat juhitud väga vales suunas,» leidis ta.

«Riik ei saa lõputult eelarvet kaudsete maksudega täita ning ühiskonna varanduslikku ebavõrdsust kasvatada. Reformierakond peab mõistma, et nende kümne ja viieteistkümne aasta vanused ideed enam ei tööta, need toovad rohkem kahju kui kasu,» lisas Kriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles