Sepp: me kõik oleme sama rääkinud juba pikka aega

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Erlend Štaub

Teenusmajanduse koja tegevjuht ja endine Keskerakonna tipp-poliitik Evelyn Sepp astus sotisaalmeedias Ruta Arumäe kaitseks välja.

«Asi pole Rutas, tema varasemas nõunikupositsioonis, või selles, kas ta tagatoas laua taga midagi ütles või mitte. See, mida ta räägib, on see, mida pea kõik ettevõtjad, nende esindusorganisatsioonid, analüütikud üldiselt, arvamusliidrid on rääkinud juba väga pikka aega,» kirjeldas Sepp. «Ei saa teha nägu, et oi, kui Ruta oleks laua taga öelnud, siis oleksime teinud teisiti. Ei oleks! Sest kui kuulda ei taheta, siis ei kuulata.»

Täna ei ole tema sõnul jutu kese selles, kellele meeldib või ei meeldi Reformierakond või mõni teine koalitsioonierakond. «Kriitika ei ole personaalne, isiklik, vaid selles, et lahendused on poolikud, raiskavad, kõige vähemefektiivsemad, rumalad, puuduvad eesmärgid, inimestel puudub nii kogemus kui visioon,» ütles Sepp.

Tema sõnul ei saa olla eesmärk mingi liigutuse tegemine ehk mõne maksu tõstmine või langetamine, vaid see, mida soovitakse saavutada. «Kui palgavaesuse likvideerimine, siis see. Kui majanduse struktuurimuutus koos suurema lisandväärtusega töökohtade loomisega, siis see. Aga selleks peab tegema väga-väga mitu kompleksset sammu, mitte saatma «sõnumeid», et me ju natuke langetasime sotsiaalmaksu vms,» kirjeldas Sepp.

Sepp rõhutas, et liiga teeb meile see, et avalik sektor ei toimeta ju mitte oma, vaid meie ühise raha eest, aga valib selleks kõige rumalad lahendused, ega kuula mitte midagi ega mitte kedagi.

«Veel rumalam on praegu rünnata Arumäed. Parim sõnum, mida ma usun kõik ootavad, on see, et mida tema kõiki eelnevaid kordavast kriitikast nüüd õpitakse ja kohe teisiti tehakse. Praegu jääb kõlama veelgi sügavam põlgus ja küüneviha sõnumitooja vastu ja sellest on kahju,» ütles Sepp.

Tänases Postimehes kirjutas peaminister Taavi Rõivase nõunik eelmise valitsuse ajal, nüüd sõltumatu majandusanalüütik Ruta Arumäe, et riigi majanduspoliitikat juhitakse Exceli tabelitega, liites kokku vaid kulusid ja tulusid ning mitte keegi ei analüüsi nende sammude laiemaid tagajärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles