Sester: koalitsioonilepingut ei plaanita ümber teha

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Mihkel Maripuu

Värske rahandusminister Sven Sester (IRL) ütles maaelukomisjoni esimehe Ivari Padari (SDE) ettepanekut kommenteerides, et kõik valitsusliidu erakonnad on koalitsioonilepingule allkirjad andnud ning praegu seda ümber teha ei plaanita.

Riigikogu liige Ivari Padar valitsusliitu kuuluvast Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast teatas Facebookis, et kütuseaktsiisi tõstmisest võiks üldse loobuda, kui jätta ühe protsendi võrra vähendamata sotsiaalmaksu, mis inimesi just üleliia õnnelikuks ei tee.

Sester sõnas peale Padari Facebooki postitusega tutvumist, et tõepoolest, koalitsiooniläbirääkimistel oli vaidlusi koalitsioonileppe katteallikate üle, kuid lõplik otsus on siiski kolmepoolne. Otseste maksude kandumine kaudsematele maksudele on tema kinnitusel koalitsiooni üldine kokkulepe.

«Koalitsioonileping on kompromiss erinevate erakondade programmide vahel ning tänasel hetkel on sellele ka kõik allkirjad andnud,» nentis minister, lisades, et tema teada ei kavatse koalitsioon praegusel hetkel ka lepingut ümber teha.

Kõik osapooled jätkavad ministri sõnul koalitsioonilepingu elluviimist. Seda vaatamata sellele, mida keegi sotsiaalmeedias ütleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles