Pangad asusid uuesti Sharpi päästma

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharpi logo
Sharpi logo Foto: SCANPIX

Reutersi allikate andmetel on Jaapani tehnoloogiaettevõte Sharp saanud kohalike pankadega kokkuleppele 1,7 miljardi dollari suuruses pääste- ja restruktureerimisplaanis, mille käigus eraldatakse emaettevõttest telefoniekraanide tootmise üksus.

Osana juba teisest päästeprogrammist kolme aasta jooksul süstivad Sharpi võlausaldajad Mizuho Bank ja Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ ettevõttesse osaluse vastu kokku 1,7 miljardit dollarit.

Kahjumis Sharp on päästepaketi reeglite raames lubanud vähendada oma  teleriüksuse tegevust Põhja-Ameerika regioonis ning kärpida kokku 5000 töökohta ehk 10 protsenti oma globaalsest tööjõust.

Reutersi allikate andmetel lahutatakse ilmselt emafirmast ka 30 protsenti selle käibest tootev LCD ekraanide äri, mis ilmselt siiski jääb Sharpi omandusse.

Analüütikute hinnangul annaks üksuse eraldamine suurepärase võimaluse luua konkureeriva ekraanitootjaga Japan Display ühisfirma, kuid seni on Sharp selle võimaluse välistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles