Euroopa Liit süüdistab Google'it võimu kuritarvitamises

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alphabeti (Google'i) peakorter.
Alphabeti (Google'i) peakorter. Foto: Kristoffer Trippelaar / Sipa USA

Täna esitab Brüssel Google’ile süüdistuse jõupositsiooni ebaseaduslikus ärakasutamises Euroopa internetiotsingute turul.

Kui Euroopa Komisjoni ettevõtmist kroonib edu, võib Google seista silmitsi suurte trahvidega ning olla sunnitud sügavuti muutma oma ärimudelit.

ELi konkurentsivoliniku Margrethe Vestageri esitatavas ametlikus süüdistuses seisab, et USA ettevõte on väidetavalt rikkunud monopolivastaseid reegleid, suunates rivaalide liiklust omaenda teenuste huvides, ütlesid Financial Timesile lähedalseisvad allikad.

Kõigepealt võetakse käsile tooteotsingud. Selles vallas olevat Google kahjustanud teisi ostlemisportaale.

Süüdistus võib aga laieneda ka muudele valdkondadele.

Peatselt kõlavaid süüdistusi kinnitas eile ka Google firmasiseses e-mailis, mille töötajad said eile ja mille koopia on Financial Timesi valduses.

Sellega volinik Vestager aga ei piirdu. Ta kinnitas eile, et esitab samasuguse ametliku süüdistuse ka Google’i Android-operatsioonisüsteemi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles