Olerex tõstis mootorikütuste hindu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvel sai Olerexi tanklatest märksa odavamat kütust.
Talvel sai Olerexi tanklatest märksa odavamat kütust. Foto: Meelis Meilbaum

Tulenevalt maailmaturu hindade kasvust ning dollari kursi tugevnemisest tõstis Olerex bensiini ja diislikütuse hinda 2,5 sendi võrra liitrist, teatas ettevõte.

95 bensiin maksab nüüd Olerexi tanklas 1,184 eurot liiter, 98 bensiin 1,224 eurot liiter ning diislikütus 1,139 eurot liiter.

Olerexi juhatuse liikme Alan Vahi sõnul on maailmaturu hindade kasvu peamised põhjused esimesed märgid USA naftatoodangu vähenemisest, jutud OPECi võimalikust toodangu kärpimisest ning suurenenud pinged Jeemenis, Iraagis ja Süürias.

«USA Energiaagentuuri hinnangul võib USA kildanafta tootmine järgmisel kuul väheneda esimest korda viimase nelja aasta jooksul. Ehkki langus ei pruugi tulla suur, on see siiski suure kaaluga, sest seni on USA tootnud toornaftat viimase 43 aasta rekordmahus,» kommenteeris Vaht.

«Maailmaturu hindade kasvule avaldas mõju ka Iraani eilne ettepanek OPECi naftatoodangu vähendamiseks 5 protsenti ehk 1,5 miljoni barreli võrra päevas,» lisas ta.

«Alates möödunud reedest on bensiini ja diislikütuse maailmaturu hinnad tõusnud vastavalt 3,6 ja 3,9 protsenti. Kütusehindade tõus on jätkunud ka täna. Lisaks on samal ajal sisseostuhindade tõusule avaldanud täiendavat mõju ka dollari kursi tugevnemine kahe protsendi võrra,» märkis Vaht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles