Sharp asub tootma 4K lahutusvõimega telefoniekraane

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharpi logo.
Sharpi logo. Foto: YURIKO NAKAO/REUTERS

Jaapani tehnoloogiaettevõte Sharp teatas, et alustab 5,5-tollise diagonaaliga nutitelefoniekraani tootmist, mille lahutusvõimeks on 3840x2160 pikslit, kirjutab Tom´s Hardware.

Ekraane, mille pikslitiheduseks on 806 pikslit tolli kohta, võib ettevõtte teatel nutitelefonides kohata juba järgmisel aastal. Milline tootja või tootjad ekraani oma seadmetes kasutama hakkab, ei ole veel teada. 4K ekraaniga nutitelefone on varasemalt lubanud turule tuua näiteks ka Lõuna-Korea suurettevõte Samsung.

Samas ei ole veel teada, kuidas on lahendatud ülikõrge lahutusvõimega seotud energiakuluprobleemid - 4K pildi kujutamist võimaldavad võimsad graafikaprotsessorid peaks mobiiliakut üsna jõudsalt tühjendama.

Tom´s Hardware märgib, et juhul, kui 4K ekraanid saavad järgmisel aastal tipptelefonide puhul standardiks, peaks madalama lahutusvõimega ekraanide hind selgelt langema, mis tähendab, et HD 720p ekraanid võiks jõuda ka madalaima hinnaklassiga nutitelefonidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles