Leedust imporditakse juba kuuendik gaasi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu veeldatud gaasi (LNG) terminal Klaipeda sadamas.
Leedu veeldatud gaasi (LNG) terminal Klaipeda sadamas. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Märtsis imporditi Eestisse 58,7 miljonit kuupmeetrit maagaasi; Leedust ostetud gaas moodustas koguimpordist 10,6 miljonit kuupmeetrit ehk 18,1 protsenti, teatas taristuoperaator Elering.

 Ülejäänud 81,9 protsenti gaasist importis Eesti Gaas.

Leedust imporditava gaasi kogused on Eleringi teatel alates möödunud aasta lõpust kiiresti kasvanud. Märtsis importisid Leedust gaasi juba neli ettevõtet – OÜ Baltic Energy Partners, Reola Gaas AS, Eesti Energia AS ja kuu algusest uue importijana lisandunud UAB Litgas.

Kui aasta kahel esimesel kuul jäi gaasi koguimport mulluse sama perioodi näitajale alla, siis märtsis tõusis import 0,7 protsenti mulluse märtsiga võrreldes.

Läti ja Venemaa vahel liikus eelmisel kuul gaasi läbi Eesti gaasivõrgu 50,5 miljonit kuupmeetrit, mida on 24 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal.

Maagaasi ülekandeteenust osutas Elering eelmisel kuul 58,5 miljoni kuupmeetri ulatuses ehk ühe protsendi võrra vähem kui aasta tagasi. Suurimale jaotusvõrgule osutatud ülekandeteenuse maht vähenes üheksa protsenti 46,1 miljoni kuupmeetrini.

Eesti Gaasi hinnavalemi alusel Eestisse tarnitud gaasi hind oli Eleringi hinnangul märtsis keskmiselt 29,58 eurot megavatt-tunni kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles