Devalveerimispaanika õhutamise eest kinni peetud lätlane nõuab miljonit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti latid.
Läti latid. Foto: Liis Treimann

Ventspilsi kõrgkooli õppejõud, majandusanalüütik Dmitri Smirnov nõuab Riia kohtus Läti kaitsepolitseilt ja finantsinspektsioonilt moraalse ja materiaalse kahju hüvitamise eest 50 000 lati ehk 1,1 miljoni krooni suurust kahjutasu.

2008. aasta sügisel pandi Smirov «lati devalveerimist puudutavate kuulujuttude levitamise» eest kaheks ööpäevaks trellide taha. Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne meenutab, et kaitsepolitsei huviorbiiti sattus mees oma intervjuuga, kus ta tõdes, et lõunanaabrite rahvusvaluuta lati kursi devalveerimine on üsna tõenäoline.

Smirnov pöördus kohtusse, sest vahepealse peaaegu kahe aasta jooksul ei ole ükski ametiasutus tema õiguste jämeda rikkumise pärast vabandust palunud.

Vahepeal on nii mitmedki kõrged ametiisikud kui majandusanalüütikud avalikult välja öelnud samu tõdesid, millest ka Smirnov kaks aastat tagasi rääkis: lati saatus on rippunud juuksekarva otsas.

Smirnov nõuab, et kaitsepolitsei lükkaks tema au ja väärikust teotava info ümber, vabandaks ning maksaks lisaks valurahaks 50 000 latti ( 1,1 miljonit krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles