Luman: ametnikele peaks hakkama ettevõtlust õpetama

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskoja Kevadball restoranis Gloria
Kaubanduskoja Kevadball restoranis Gloria Foto: Erlend Štaub

Kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ütles laupäeval kevadballil peetud kõnes, et ametnikkond peab muutuma mõtteviisilt ettevõtlusega arvestavamaks.

«Kuna täna see valdavalt nii ei ole, oleme ka olukorras, kus loeme ikka ja jälle uutest seadusandlikest algatustest, mille kohaldamine reaalses ettevõtluses tundub paremal juhul kummaline. Halvemal juhul on kirjapandu aga nii eluvõõras, et raske seda tõena võttagi,» rääkis Luman.

Kuna tema sõnul ei suuda aga väike riik toime tulla tugeva ja areneva ettevõtluseta, siis peaks ametnike koolitamisel kohustuseks seadma ettevõtluse põhialuste tundmaõppimise ning algteadmiste omandamise ka majandusest.

«Miks mitte seada eesmärgiks sedagi, et ettevõtluspoliitikaid kujundavad või ettevõtete üle järelevalvet tegevad ametnikud peaksid olema läbinud praktika reaalselt tegutsevas ettevõttes. Usun, et on küllalt ka ettevõtjaid, kes selle nimel on valmis oma panuse andma ning Kaubanduskoja poolt saame siin vajadusel abiks olla. See annaks lootust, et edaspidi oleks vähemalt osa tänaseid probleeme olemata,» kirjeldas Luman.

Kõne täisversiooni saab lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles