Eestis vangi mõistetud Haidari võeti Interpoli lehelt maha

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yaqub Mohammed Haidary.
Yaqub Mohammed Haidary. Foto: Peeter Ernits/Postimees

Kunagine Rapla piimatööstuse juht Mohammad Yaqub Haidari, kes on Eestis ulatuslike maksukuritegude eest tagaselja neljaks aastaks vangi mõistetud, võeti Interpoli tagaotsitavate lehelt maha.

Kuna isiku asukoht on teada, ei paluta praegusel hetkel tema asukoha tuvastamiseks avalikkuse abi ning seetõttu ei ole ka vajadust tema andmeid avalikult kodulehel kajastada, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Uku Tampere, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Isik on tagaotsitav ning märge selle kohta on Interpoli andmebaasides jätkuvalt olemas. See tähendab seda, et õiguskaitseasutused erinevates riikides näevad teda kontrollides, et tegemist on tagaotsitava isikuga ning peavad ta kinni,» märkis Tampere ja lisas, et Interpoli Eesti riiklik keskbüroo on sellest teadlik.

2009. aasta augustis kuulutas kohus kunagi eriliste teenete eest valitsuselt peaaegu Eesti kodakondsuse saanud, kuid hiljem miljonite kroonide omastamises süüdistatuna kohtu alla antud Haidari tagaotsitavaks, kuna mees hakkas kohtust kõrvale hoidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles