Mida ootab Warren Buffett tippjuhiks kandideerijalt?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: SCANPIX

Kui maailma rikkuselt kolmas inimene Warren Buffett otsib oma üliedukale investeerimisettevõttele Berkshire Hathaway tippjuhte, hindab ta kandidaatide intelligentsust ja motiveeritust. Kuid kõige olulisemaks on siiski inimese iseloom, kirjutab Business Insider.

«Ma tean inimest, kes suudab investeerimisel alati näidata keskmisest paremaid tulemusi, kuid tegu on kõige viimase inimesega, kellega ma tahaks, et mu tütar abielluks,» muigas ta, lisades, et kuigi professionaalses mõttes võib tegu olla «võitjaga», ei ole Berkshire Hathaway jaoks tegu sobiva kandidaadiga.

«Inimese palkamisel peaks kõige olulisemaks pidama seda, kas sulle see inimene meeldib või mitte,» ütles Buffett.

«Kõigepealt pead sa selle inimesega koos olles ennast hästi tundma, nagu sõbra või sugulasega,» ütles ta. «Kui sulle meeldib mingi inimese seltskonnas viibimine, tähendab see seda, et tal on mingeid iseloomuomadusi, mida sa hindad ning ta liigub suunas, millega sa end seostada soovid. Selline inimene esindab seda, kes sa ise olla tahaksid ning sa võid teda isegi endast paremana tajuda.»

Buffetti sõnul on ta sellist filosoofiat kasutanud ka kõigi enda omandusse jõudnud ettevõtetele uute juhtide palkamisel. Kõik juhid, kelle ta võtab oma äriimpeeriumi osaks, peavad vastama tema kehtestatud intelligentsi-, energia-, ja aususstandarditele.

«Sa võid imetleda nende käitumist või intellekti, kuid alati tuleb neid hinnata inimlike väärtuste põhjal.»

Kui töötaja väärtused ühtivad ettevõtte omadega, kasvab ka mõlema tulemuslikkus ning potentsiaali realiseerimine.

«Sellised inimesed teevad iga asja kohta, mida sa palud neil ära teha, veel lisaks kümme muud asja,” ütles Buffett. «Nad saavutavad palju rohkem, kui sa neilt ootad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles