Bloomberg: Nokia kaalub kaardiäri müüki

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia logo
Nokia logo Foto: SCANPIX

Nokia kaalub oma kaardiäri HERE müüki, ütles Bloombergile ettevõtte tegemistega lähedalt seotud anonüümseks jääda soovinud allikas.

Peale mobiiliüksuse müüki Microsoftile pole analüütikud näinud Nokia kaardiüksuse HERE ja põhilise äri ehk telekomiseadmete tootmise vahel erilist sünergiat. Allika sõnul palkas ettevõte finantsnõuniku, kes peaks uurima kaardiüksuse müügivõimalusi.

Nokia pole soovinud antud teemal kommentaare jagada.

Peale uudise avaldamist tõusis Nokia aktsia börsil 5,57 protsenti. Pea sama suure tõusu tegi ka ettevõtte konkurendi Alcatel-Lucenti aktsia. Viimastel aastatel on mitmed allikad rääkinud rahvusvahelisele ajakirjandusele kahe firma lähedastest suhetest ning võimalikest ühinemisvõimalustest.

Ka Hollandi navigatsioonilahendusi pakkuva ettevõtte TomTom aktsiad kallinesid, seda lausa 11 protsenti.

Uuringufirma Inderes Equity Research teatas Twitteri vahendusel peale uudise avalikustamist, et HERE üksuse väärtus peaks jääma vahemiku 3,3-4,8 miljardit dollarit ning kui müügitehing peaks tõepoolest toimuma, on hind ilmselt veelgi kõrgem.

Nokia müüs eelmisel aastal maha oma mobiiliüksuse, jättes lisaks telekomiseadmete tootmise ärile ning suurele hulgale väärtuslikele patentidele alles ka kaardiüksuse.

Eelmisel aastal oli HERE käibeks 969 miljonit eurot ning tegevuskasumiks 31 miljonit eurot. Nokia ostis kaardiüksuse eelkäija Navteqi 2007. aastal 5,7 miljardi euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles