Spotify väärtus tõusmas 8,4 miljardi dollarini

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spotify Euroopas asepresident Jonathan Forster ettevõtte peakorteris Stockholmis.
Spotify Euroopas asepresident Jonathan Forster ettevõtte peakorteris Stockholmis. Foto: SCANPIX

Rootsi muusikateenuste firma Spotify on lõpule viimas juba seitsmendat rahastusvooru kaasates 400 miljonit dollarit, mis teeb ettevõtte väärtuseks 8,4 miljardit dollarit.

Sellega tõuseks Spotify üheks väärtuslikumaks börsil mittenoteeritud tehnoloogiaettevõtteks, kirjutab The Wall Street Journal.

Investeerijate hulgas on tuntud investeerimispank Goldman Sachs, Abu Dhabi reservfond, lisaks on Spotify pidanud läbirääkimisi terve rea varahaldusfirmade ja riskikapitalifirmadega kogu maailmas.

Üheksa aastat vana Spotify, mis eelmisel korral kaasas 500 miljonit dollarit, pole seni mõista andnud, millal kavatseb korraldada aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) ehk minna börsile. Kahjumis olev ettevõte vajab raha oma kalliks ärimudeliks, sest maksab peaaegu 70 protsenti oma käibest autoritasudeks ja plaadifirmdele.

Ettevõte teatas jaanuaris, et neil on 45 miljonit tasuta kasutajat ning 15 miljonit, kes maksavad 9,99 dollarit kuus selle eest, et saavad muusikat kuulata reklaamivabalt.

Riskikapitalifirma Manhattan Venture Partners ennustab, et Spotify eelmise aasta käive oli 1,3 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles