Walmart plaanib pisemaid poode

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walmart.
Walmart. Foto: AP/Scanpix

USA suurim jaemüüja Walmart paneb suurlinnadesse nagu Chicago ja Los Angeles püsti pisemad esmatarbekaupade poed, et koduturul kasv käima lüüa.

Kommertskinnisvara maaklerite sõnutsi otsib Walmart väiksemate kaupluste tarvis krunte ka California põhjaosas, näiteks Sacramentos ja San Francisco lahe piirkonnas, samuti Renos, Detroidis ja mujal.

«Nad on otsinud krunte, mis jäävad 1800 ja 4600 m2 vahemikku,» ütles üks Põhja-California maakler.

Kinnisvarateenuseid osutava konsultatsioonifirma Colliers Internationali asepresident  Garrick Brown ütles, et Walmart kaalub ka olemasolevate hoonete ülevõtmist. Maaklerite seas levivate kuulujuttude järgi otsitavat suurt hulka krunte kogu USAs.

«Sellest tuleb üks väga mastaapne asi,» ütles Brown.

Walmarti juht USAs Bill Simon on lubanud avaldada oktoobris laienemisplaanid ning viidanud selliste kaupluste rajamisele, nagu neil Mehhikos ja Ladina-Ameerikas on.

Traditsiooniline Walmart Supercenter on üle 17 000 ruutmeetri suurune ning seal müüakse toidukaupu ja igasugust muud kraami.

Arizonas on aga testitud ka selliseid variante nagu Marketside by Walmart ja Neighborhood Market, mis on vastavalt 929 ja 1858 ruutmeetrised.

Ka «superkeskustest» on tehtud väiksem, 7400 ruutmeetrine versioon.

Simon rõhutas häid kogemusi Ladina-Ameerikast, kus nende kõige tillukesemad poed nimega Bodega Aurrerá Express mahuvad ära 371 ruutmeetrile.

«Mehhikos ja Ladina-Ameerikas läheb meil väga hästi ja me kavatseme sealt kõik kasuliku kiiremas korras üle lüüa,» ütles ta.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles