EL: Ukraina-Vene gaasikõnelused lükati edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasiseadmed Kiievi lähistel Bojarkas.
Gaasiseadmed Kiievi lähistel Bojarkas. Foto: SCANPIX

Teisipäeval Berliinis toimuma pidanud Euroopa Liidu vahendatud gaasikõnelused Venemaa ja Ukraina vahel on edasi lükatud, ütles EL-i ametnik AFP-le.

«Berliini kolmepoolne kohtumine on edasi lükatud, ent kolme osapoole eksperdid kohtuvad järgmisel nädalal Brüsselis,» ütles Euroopa Komisjoni pressiesindaja.

20. märtsil Brüsselis alanud kõneluste eesmärk on jõuda järgmisteks talvehooajaks kokkuleppele Vene gaasitarnetes Ukrainale ning Ukrainat läbivas gaasitransiidis EL-i.

Ukraina valitsusallikas ütles Kiievis AFP-le, et Vene pool keeldus osalemast 13. aprillil Berliini kavandatud kõnelustel, mistõttu jääb läbirääkimistevoor ära.

Ta lisas, et venelased ei põhjendanud keeldumist.

Ukraina ja Venemaa riiklik gaasifirma sõlmisid aprilli algul kokkulepe Vene gaasitarnete üle Ukrainale selle aasta teise kvartali lõpuni. Vene gaasikontsern Gazprom tarnib gaasi hinnaga 248 eurot 1000 kuupmeetri kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles