Ateena viha ja vaesus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See kerjus tegeles ühtaegu tukastamise ja almuse palumisega.
See kerjus tegeles ühtaegu tukastamise ja almuse palumisega. Foto: Marge Tubalkain

Paljudes Kreeka koduses kõlab sõna «haratsi». See Ottomani võimu aegadest pärit sõna tähistab valitseja õigust tõsta makse oma suva järgi. Praegu tähistab see nn troika (Euroopa Komisjon, Rahvusvaheline Valuutafond ja Euroopa Keskpank – toim) võimu Kreeka üle.

«Mida olen mina valesti teinud? Mille eest mind karistatakse?» küsis kreeklanna Tania. Pärast viit aastat tööotsinguid leidis ta lõpuks stabiilse töökoha. Naise elujärg on kõvasti langenud – kui viis aastat tagasi sai ta kord-kaks aastas lubada endale tagasihoidliku puhkusereisi, siis nüüd ei saa ta enam arveidki makstud, kuigi töökoht on nii abikaasal kui ka temal.

Tania ei olegi midagi valesti teinud – laene tal pole ja kui abikaasa tegi ettepaneku osta suurem korter, naine keeldus. Ta ei tahtnud lisakoormat. Oma ülikooli eest maksis Tania ise, töötades kolmel kohal. Pere auto on Toyota, mis oli uus siis, kui praegused tudengid mängisid veel liivakastis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles