Sõerdi hinnangul madalapalgaliste maksutagastus ei toimi

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd
Aivar Sõerd Foto: Jaanus Lensment

Reformierakondlasest riigikogu liige Aivar Sõerd kirjutab oma blogis, et koalitsioonileppes välja käidud uus maksutagastuse skeem ei täida oma eesmärki ehk ei likvideeri vaesust.

«Uus maksutagastuse skeem, nii nagu ka IRLi valimiseelne lubadus, soosib riigi poolt loodud toetusskeemiga madalamapalgalisi töökohti ja töötab vastupidiselt madalamapalgaliste töökohtadega majanduse liikumisel kõrgemapalgaliste töökohtadega majanduse suunas,» kirjutas Sõerd.

Lisaks on see tema sõnul ka keerukam, kuna osa tulumaksuvaba miinimumi arvestatakse igakuuliselt, kuid tulumaksutagastus, mille sisu on samuti äraspidiselt rakendatud maksuvaba tulu, võetakse arvesse kord aastas. «Vaesust saab printsiibis ikkagi likvideerida üleüldine toimetuleku ja palkade kasv. Madalapalgaliste maksukoormuse langetamiseks sobivam meede on maksuvaba miinimumi tõstmine,» ütles Sõerd.

Loe pikemalt Sõerdi selgitusi ja vaata arvutusi koos graafikutega SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles