Eesti Keskkonnateenused ostab jäätmekäitleja Waste

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janis Lorenz (pildil) ja tema partner Jüri Epler müüsid Lõuna-Eesti ohtlike jäätmete kogumiskeskust haldava ettevõtte Argo Luude firmale Eesti Keskkonnateenused.
Janis Lorenz (pildil) ja tema partner Jüri Epler müüsid Lõuna-Eesti ohtlike jäätmete kogumiskeskust haldava ettevõtte Argo Luude firmale Eesti Keskkonnateenused. Foto: Margus Ansu

Jäätmekäitlusfirma Eesti Keskkonnateenused omanik ABM Varahaldus on ostmas ohtlike jäätmete käitlemisega tegelevat ettevõtet OÜ Waste E&L.

ABM Varahalduse hiljuti asutatud tütarfirma E&L ja K SPV OÜ on sõlminud Waste omanike, osaühingutega Korner Trade ja Rudemac lepingu 100 protsendi Waste omandamiseks, selgub Konkurentsiametile esitatud koondumisteatest.

Teate kohaselt on koondumise osaliste vahel horisontaalne kattuvus jäätmejaamade haldamise osas ja vertikaalne (kuigi marginaalne) kattuvus ohtlike jäätmete käitlemise osas.

Siiski on teate kohaselt koondumise mõju jäätmekäitlusturgudele väga väike, sest Waste E&L põhitegevus seondub ohtlike jäätmete käitlemisega (turuosa alla 25 protsendi) ja Eesti Keskkonnateenused ohtlike jäätmete käitlemisega ei tegele. Seetõttu avaldajate hinnagul koondumine turu struktuuri ei mõjuta.

ABM Varahaldus, mille tütarfirmad on Eesti Keskkonnateenused ja E&L ja K SPV, kuulub Mihkel Õnnisele ja haldusfirmade kaudu Argo Luudele ja Bruno Tammarule. Argo Luude on ka Eesti Keskkonnateenuste tegevjuht.

OÜ Waste E&L omanikud on valdusfirmade kaudu Jüri Epler ja Janis Lorenz. Waste tütarettevõtted on Compostus OÜ, Epler & Lorenz AS ja Kesto OÜ. Ettevõtte opereerib Tartu lähedal asuvat Lõuna-Eesti ohtlike jäätmete käitluskeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles