Kas Soome päästavad Keskerakond, Rehn ja kasinus?

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli Rehn tahab Soome majanduse konkurentsivõime taastada palgakärbete ja pensionisüsteemi remondiga.
Olli Rehn tahab Soome majanduse konkurentsivõime taastada palgakärbete ja pensionisüsteemi remondiga. Foto: Peeter Langovits

Soome toovad kaotatud kümnendist välja kulukärped ja palgakasvu piiramine, usub Keskerakond, mis on konkurentidest 19. aprillil toimuvate valimiste eel 10 protsendiga ette rebinud.

Nagu kinnitab erakonna nimekirjas kõrgel kohal kandideeriv endine ELi majandusvolinik Olli Rehn, rõhub Keskerakond pikaajalisele mõõdukusele palkadega ning tööandjate poolt tehtavate pensionimaksete kärbetele.

«Üks tööriist peaks olema sisedevalvatsioon, mis toetab konkurentsivõime kiiret taastumist,» vahendab euroala kasinuskava mootorina kuulsaks saanud Rehni sõnu Bloomberg Business. Rehn lisas, et Soome vajab ka töö- ja pensionisüsteemide kapitaalremonti.

Soome praegune valitsus, kuhu Keskerakond ei kuulu, on üritanud piirata laenukasvu ja puudujääki maksukergituste ja kulukärbetega. Rehn – kelle kasinuspoliitika euroalas Nobeli laureaat Paul Krugman lausa terroristlikuks («Rehn of Terror») tembeldas – usub, et riigirahanduse peaksid tooma taas tasakaalu eelarvekärped, mitte maksukergitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles