Palts jäi kaotajaks kohtusaagas maksuametiga

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts
Tõnis Palts Foto: Marina Puškar

Ärimees Tõnis Palts jäi lõplikult alla maksuametile, kellele ta ei soovinud riigilt saadud intressidelt tasuda tulumaksu.

Tõnis ja Karmen Palts jäid riigikohtu läinudkolmapäevase otsusega lõplikult kaotajaks kohtusaagas, milles nad vaidlustasid maksuameti poolt neile tasutud maksuintressi maksustamise tulumaksuga, kirjutab Meie Maa.

Ühe varasema maksuvaidluse kohtuotsuse jõustumise järel tagastas maksu- ja tolliamet Paltsule õigusvastase maksuotsuse alusel tasutud tulumaksu ning maksis talle ka intressi 5 950 763 krooni.

Palts esitas koos abikaasa Karmeniga 2007. aasta eest ühise tuludeklaratsiooni, milles deklareeris maksustava tuluna ka saadud maksuintressi, mille pealt määras maksuamet Paltsudele tulumaksu 1 281 885 krooni, mille nood aga vaidlustasid kuni riigikohtuni välja.

Riigikohtu kolleegium rõhutas kolmapäevases otsuses, et maksuvabastuse laiendamine maksuintressile ei ole võimalik, sest pangahoius ei ole ainus mõeldav alternatiivne rahapaigutus maksuotsuse täitmisele.

Kuna ei ole võimalik üheselt väita, et tänu õigusvastase haldusakti täitmisele oleks maksukohustuslasel jäänud saamata just tulumaksust vabastatud tulu, ei ole riigikohtu hinnangul ka asjakohane Paltsude viide põhiseaduse võrdse kohtlemise põhimõttele, sest maksuintressi ja pangaintressi saamisel ei ole tegemist sarnaste olukordadega.

Loe lisaks! 2007. aastal seljatas Palts maksuameti
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles