Arto Aas sai endale vastutusvaldkonnad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arto Aas.
Arto Aas. Foto: Peeter Langovits

Riigihalduse ministri, kelleks sai reformierakondlane Arto Aas, vastutusvaldkonda kuuluvad edaspidi muu hulgas ka Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS), maavalitsused, riigihangete ja riigivaraga seotud tegevused ning usuasjade korraldamine.

Riigihalduse minister juhib vastavalt oma vastutusvaldkonnas kahte ministeeriumi, tema vastutusvaldkonda kuulub rahandusministeeriumi halduspoliitika valdkond ja kohaliku omavalitsuse finantsjuhtimine ning siseministeeriumi valitsemisalas regionaalvaldkond.

Riigikantselei dokumendiregistris avaldatud peaministri korraldusest selgub, et et riigihalduse ministri vastutusvaldkonnas on avaliku teenistuse arendamine, riigiabi andmise lubade menetlemine ning riigiabi seaduslikkuse ja kasutamise üle järelevalve teostamine. Samuti on riigihalduse ministri vastutusvaldkonnas riigihangete ja riigivaraga seotud tegevus, valitsuse sisekontrollisüsteemi rakendamise korraldamise koordineerimine, riigi raamatupidamine, kirikute ja kogudustega seotud asjade korraldamine ning kohaliku omavalitsuse arendamine ja finantsjuhtimine.

Lisaks vastutab riigihalduse minister ka regionaalhalduse ning regionaalarengu kavandamise ja koordineerimise, ruumilise planeerimise alase tegevuse üleriigilise korraldamise ja järelevalve ning perekonnaseisualaste küsimuste eest.

Riigihalduse ministri vastutusvaldkonda kuuluvad ka riigi tugiteenuste keskus, RKAS, maavalitsused, sihtasutus Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja AS Andmevara.

Ministri ülesanneteks on ka haldusreformi ettevalmistamine ja läbiviimine, riigi tugiteenuste ühendamine ning ametnike arvu kooskõlla viimine demograafilise olukorraga, ütles valitsuse pressiesindaja BNS-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles