Talupidajate keskliit heidab valitsusele ette maaelu unustamist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Hamburg
Kalle Hamburg Foto: Liis Treimann

Koalitsioonileping ei arvesta põllumajanduse ja maaelu vajadusi ja talude niigi keeruline olukord halveneb veelgi, sest uus valitsus ei vaata sisulisi asju, leiab talupidajate keskliit. 

Keskliit heidab ette, et kui enne valitsusi lubasid kõik peale Reformierakonna põllumajanduse üleminekutoetuste kasvu, siis täna pole leppes ei seda ega sõnagi maaelu arengukava kaasrahastamisest.

Samal ajal lööb diiselkütuse 14 protsendine aktsiisitõus eriti valusasti just maainimeste ja –ettevõtete rahakoti pihta, kuna nende jaoks moodustab mootorikütus proportsionaalselt palju suurema osa väljaminekutest kui linnades. Pakutud tööjõumaksude alanemine ühe protsendi ulatuses seda ei kompenseeri.

«Talupidajate majanduslik olukord ei ole kerge ja paljud peavad juba täna plaani lõpetada. Kui ametisse astuv valitsuskoalitsioon jääb püsima ja viib oma tegevuskava sellisena ellu, jäävadki põllumajandus ja maaelu kiratsema ning jätkub ka tööealiste väljaränne,» tõdes Eestimaa Talupidajate Keskliidu juhatuse esimees Kalle Hamburg.  

Riik on lubanud küll kolmandiku ulatuses kaasfinantseerida taristut, ent talunike ja kohalike omavalitsuste võimalusi arvestades on see pigem näiline meede, leiab keskliit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles