Trichet Tallinnas: Eesti näitab, et eurotsoon ei ole kinnine klubi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKP president Jean-Claude Trichet
EKP president Jean-Claude Trichet Foto: Reuters / Scanpix

Eesti ühinemine eurotsooniga näitab, et see ei ole kinnine klubi, vaid selle uksed on avatud kõikidele Euroopa Liidu liikmesriikidele, kes täidavad kriteeriume jätkusuutlikul viisil, lausus Euroopa Keskpanga president täna Eesti Panga Iseseisvussaalis Eesti Panga presidendile Andres Lipstokile eurotähe üleandmise tseremoonial.

«Tere tulemast, Eesti!,» lausus Trichet selges Eesti keeles, enne küll tagasihoidlikul moel oma aktsendi pärast vabandust paludes.

«See on ajalooline moment igale euroliidu riigile. See on suur saavutus,» ütles Trichet.

Trichet sõnul on ühisraha Euroopa Liidu kõige käegakatsutavam ühtekuuluvuse sümbol.

Keskpanga president lausus, et eurost on saanud eurooplaste igapäevane loomulik osa. «Õige pea on see ka Eesti inimeste elu loomulik osa, » lausus ta.

Eesti Panga president Andres Lipstok märkis, et tänane eurotähe saamine on tähtis hetk, kuid meil tuleb teha veel palju tööd, et euro korralikult käibele saada ja riigi majandus kindlalt eurokriteeriumite teel juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles