ISIS häkkis Prantsuse telejaama TV5Monde

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politseinik valvamas telejaama TV5Monde peakorteri sissepääsu.
Prantsuse politseinik valvamas telejaama TV5Monde peakorteri sissepääsu. Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Prantsuse telejaam TV5Monde üritab täna taastada regulaarseid saateid pärast seda kui väidetavalt ISISe heaks töötavad häkkerid võtsid eile üle saatejaama kanalid ja sotsiaalmeedia.

Häkkerid katkestasid saated telejaama 11 kanalil eile mitmeks tunniks ning postitasid selle veebilehele sõnumeid, vahendas TV5Monde tegevjuhi Yves Bigot' sõnu Financial Times.

Sõnumites süüdistati Prantsuse presidenti Francois Hollande'i selles, et too on teinud «andestamatu vea», sekkudes «eesmärgita peetavasse sõtta», viidates Prantsusmaa osalemisele USA juhtimisel ISISe vastu sooritatavates õhulöökides.

«Sellepärast prantslased saidki kingitusi Charlie Hebdo ja Hyper Cacheri näol jaanuaris,» viitasid end «küberkalifaadiks» nimetavad häkkerid Prantsusmaal jaanuaris toimunud terrorirünnakutele satiiriajakirja ja kosherkaupluse vastu.

«Me ei ole praegu veel sealmaal, et taastada oma regulaarne saatetegevus ja toota programmi,» ütles Bigot RTLile. «Kui töötad televisioonis, on avastus, et kõik su 11 kanalit ei tööta, üks hullemaid asju mis juhtuda võib.»

Täna enne lõunat oli TV5Monde koduleht endiselt hoolduseks suletud.

AFP teatel postitasid häkkerid ülevõetud telekanali Facebooki lehele ka ISISe vastastes operatsioonides osalevate Prantsuse sõjaväelaste ja nende sugulaste isikuandmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles