Transiidikeskus loodab viie aastaga kaubamahu kahekordistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konteinerid Transiidikeskuses.
Konteinerid Transiidikeskuses. Foto: Toomas Huik

AS Transiidikeskus käivitab kevadel põhja-lõunasuunalise raudteeveoprojekti, millega loodetakse kolme kuni viie aastaga kaubamahte kahekordistada.

ASi Transiidikeskus juht Erik Laidvee ütles BNSile, et 2015. aasta ehk projekti käivitamise aasta on kõige keerulisem. «Kui saame tänavu selle projekti mahuks üle 300 000 tonni, siis on väga hästi. Aga kasvupotentsiaal on kümme korda,» ütles Laidvee.

Põhja-lõunasuunalise raudteeprojekti esmaeesmärk on pakkuda Soome eksportööridele alternatiivi mereveole ja kui kõik need tonnid, mida on vaja edasi-tagasi liigutada, kokku lugeda, võiks kaubamahu number olla kolm miljonit tonni aastas, ütles Laidvee.

Transiidikeskuse mullune kaubamaht ulatus Laidvee sõnul 2,9 miljoni tonnini ja keskusel on eesmärk jõuda 5,9 miljoni tonnini ehk mahte kahekordistada. «Me tahaks jõuda sinnamaani kolme kuni viie aasta pärast kindlasti,» ütles ta.

Laidvee sõnul pole sellesse mahtu arvestatud veel idaturgu ehk Venemaad, kus on samuti partnereid, kes on uuest rongiliinist huvitatud. Lisaks võib väikest kaubavoogu oodata ka Eestist. «Ilmselt puidu- ja paberitööstuse toodang sinna peale läheb, aga Eesti number on väike, umbes 30 000 tonni võiks seda aastas olla,» ütles ta.

Transiidikeskus kavandab mereveole alternatiivset põhja-lõunasuunalist raudteeveoprojekti, mille abil loodab tänavu vedada üle 300 000 tonni kaupa ja järgmisel aastal miljon tonni. Projekti nimel on praeguseks tööd tehtud ligi kaks aastat.

AS Transiidikeskus tegeleb erinevate merelaevade ja –kaubaliikide teenindamisega, sealhulgas RO-RO ja LO-LO laevade, üldkauba, puistu- ja konteinerveostega. Ettevõtte 2014. aasta käive ulatus 23 miljoni euroni ja kaubamaht 2,9 miljoni tonnini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles