Kuidas defineerib maailma rikkuselt kolmas inimene õnnelikkust?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: SCANPIX

Legendaarne investor Warren Buffett, kelle varanduse väärtuseks hinnatakse umbkaudu 70 miljardit dollarit, peab õnnelikkust edukusest olulisemaks, kirjutab Business Insider.

Buffett oli juba kahekümne viiendaks eluaastaks saanud nutikate investeeringute abil miljonäriks ning kindlustanud finantsilise sõltumatuse. Kogu järgnev peadpööritav karjäär on tema hinnangul olnud vaid boonuseks ning selle eesmärgiks ei ole olnud mitte lihtsalt raha teenimine, vaid oma töö üle uhkuse tundmine ja äri pidev parandamine.

«Öeldakse, et eduks nimetatakse seda, kui sa saad, mida tahad ning õnnelikkus on seotud sellega, kui tahad seda, mida sa saad. Minu enda jaoks on õnnelikkus palju olulisem.»

Buffetti sõnul ei tuleks ennast ja enda tulemuslikkust hinnata selle järgi, mida teised inimesed mõtlevad.

 «Oma karjääri jooksul tuleks pidevalt hoida silma sellel, kuidas sa ise enda tulemuste ja eduga rahul oled,» ütles ta.

«Pigem tuleks muretseda selle pärast, kui häid tulemusi sa saavutad, mitte selle pärast, kuidas ülejäänud maailm sinu tulemusi tunnetab.»

Buffetti sõnul on tõeline edukus see, kui inimene töötab suurema eesmärgi nimel, kui lihtsalt tema enda heaolu.

«Kõige olulisem on ikkagi üritada alati jääda heaks inimeseks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles