Shell pakub konkurendi eest 70 miljardit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BG veeldatud gaasi terminal Singapuris.
BG veeldatud gaasi terminal Singapuris. Foto: BG Group

Royal Dutch Shell tegi konkureerivale energiafirmale BG Group 70 miljardi USA dollari suuruse ostupakkumise.

Omaaegse riigifirma British Gas järeltulija BG aktsiad tõusid pärast Shelli pakkumise teatavakstegemist Londoni börsil 38 protsenti võrreldes eilsega. Tehing ajas liikvele ka teised energiasektori aktsiad: BP aktsia tõusis 3,8 ja Tullow Oili oma 9,9 protsenti, teatas Reuters.

Reutersi küsitletud analüütikute sõnul maksab Shell mõistlikku preemiat. BG juhatus soovitas aktsionäridel pakkumine vastu võtta.

«Praeguses majanduskeskkonnas on odavam osta naftat puuriv ettevõte kui puurida ise,» ütles Paul Mumford, Cavendish Asset Managementi fondijuht. «Shellil oli teatavaid raskusi oma uute leiukohtade kasutuselevõtu programmis, nii et see ost tundub täitsa mõistlik kiire lahendus olukorrale.»

BG põhitegevusala on nafta- ja gaasiammutamine ning veeldatud maagaasi (LNG) tootmine. Ettevõte haldab maardlaid üle maailma, muu hulgas Austraalias, Brasiilias, Indias, Kasahstanis, Tais ja Norras.

BG mullune käive ulatus 19,3 miljardi USA dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles