Vene miljardär asub USA ja Euroopa telekomidesse investeerima

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene oligarh Mihhail Fridman on otsustanud investeerida Euroopa ja USA telekomidesse.
Vene oligarh Mihhail Fridman on otsustanud investeerida Euroopa ja USA telekomidesse. Foto: Grigoriy Sisoev / RIA Novosti

Vene miljardär Mihhail Fridman, kellele kuulub koos partneritega pea pool Vene mobiilioperaatorist VimpelCom, asutas 16 miljardi USA dollari suuruse mahuga investeerimisfondi LetterOne Technology USA ja Euroopa telekomidesse investeerimiseks, teatab Financial Times.

Fondi kapitali võidakse suurendada 25 miljardi dollarini, ning see on mõeldud investeerimiseks probleemide küüsis vaevlevatesse telekomidesse, mis vajaksid kapitalisüsti, aga samuti start-uppidesse ja äpitootjatesse, vahendas Financial Times fondi tegevjuhi Aleksei Reznikovitši sõnu.

Fond lühinimega L1 Technology hakkab ka haldama Fridmani ja tema partnerite 48 protsendi suurust osalust VimpelComis ja 13-protsendilist osalust Türgi mobiilioperaatoris Turkcell. Fondi direktorid on kõik IT- ja telekommunikatsioonimaailmas tuntud tegelased, nende hulgas endine Skype'i juht Russ Shaw ja üks Vodafone'i asutajatest Julian Horn-Smith.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles