Erakonnad jagasid ministriportfellid ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser, Taavi Rõivas ja Urmas Reinsalu.
Sven Mikser, Taavi Rõivas ja Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann / Postimees

Reformierakonna esimehe Taavi Rõivase sõnul on koos Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindajatega kokku lepitud valitsusvastutuse jaotuses. Reformierakond vastutab aastateks 2015-2019 loodavas valitsusliidus seitsme valdkonna eest ning SDE ja IRL kumbki nelja eest.

Reformierakonnale kuuluvad kokkuleppe järgi uues valitsusliidus peaministri, välisministri, majandus- ja taristuministri, siseministri, maaeluministri, haridus- ja teadusministri ning riigihalduse ministri portfellid.

SDE vastutab kaitseministri, kultuuriministri, tervise- ja tööministri ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministri portfellide eest.

IRL vastutab keskkonnaministri, rahandusministri, sotsiaalkaitseministri ning justiitsministri portfellide eest.

«Saavutasime ühise arusaama valitsusvastutuse jaotuses. Moodustatava valitsusliidu eesmärkideks on Eesti julgeoleku tugevdamine, lastega perede toimetuleku parandamine, tööjõumaksude vähendamine, madalapalgaliste toimetuleku suurendamine, riigi ja kohaliku halduse reformimine ning ääremaastumise leevendamine,» lausus Rõivas.

Reformierakonna volikogu arutab koalitsioonilepingut täna ning nii SDE kui IRLi volikogu homme õhtul. Rõivas avaldas täna lootust, et kui lepe saab kõigi volikogude heakskiidu, on võimalik see kolmapäeval allkirjastada.

Senisesse valitsusse kuulusid Reformierakonnast peaminister Taavi Rõivas, välisminister Keit Pentus-Rosimannus, keskkonnaminister Mati Raidma, kultuuriminister Urve Tiidus, rahandusminister Maris Lauri, tervise- ja tööminister Urmas Kruuse, väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling ning siseminister Hanno Pevkur.

Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast kuulusid valitsusse kaitseminister Sven Mikser, sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt, põllumajandusminister Ivari Padar, justiitsminister Andres Anvelt, majandus- ja taristuminister Urve Palo ning haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.

Riigikogu esimeheks valiti nädala eest sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ning riigikogu aseesimeheks Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Helir-Valdor Seeder. Seeder vahetas sellel kohal välja reformierakondlase Laine Randjärve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles