Herbalife on USAs taas uurimise all

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplemine Herbalife'i aktsiatega New Yorgi börsil.
Kauplemine Herbalife'i aktsiatega New Yorgi börsil. Foto: SCANPIX

USA juurdlus- ja järelevalveametnikud kohtuvad tuntud todiulisandimüüja Herbalife'i juhtkonnaga, küsitledes neid ärivõtete kohta, teatas CNBC.

CNBC allikate teatel on küsitletud kümmet Herbalife'i tippjuhtkonna hulka kuuluvat isikut. Täpseid nimesid kanali allikad ei andnud, samuti pole teada, mida täpsemalt uuritakse ja mille kohta ametnikud küsimusi esitasid.

Herbalife teatas meediale saadetud e-kirjas, et teeb ametivõimudega koostööd seoses päringutega, mis hõlmavad ettevõtte aktsiatega kauplemist ja ärivõtteid. Firma lisas, et on kindel oma ärimudeli aususes, vahendas Reuters.

Süüdistusi, et ettevõtte ärimudel on püramiidskeem, on Herbalife eitanud. Möödunud kuul võitis firma järjekordse kohtuasja sel teemal.

Alates 2012. aastast on Herbalife'iga võidelnud riskifondiguru William Ackman, kelle kontrollitaval fondihalduril Pershing Square Capital Management LP on ligi miljardi USA dollari suurune lühike positsioon ettevõtte aktsiates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles