Regionaalminister tuli omavalitsustele vastu

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler.
Siim Kiisler. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsuskomisjon otsustas selle esimehe, regionaalminister Siim Kiisleri sõnul omavalitsusliitude ettepanekule vastu tulla ning jätkata eelarveläbirääkimisi.


Omavalitsusliitude koostöökogu teatas täna, et ei allkirjastanud valitsuskomisjoniga peetud eelarveläbirääkimiste lõpp-protokolli ning tegi ettepaneku eelarvekõneluste täiendava vooru kokkukutsumiseks, sest seni pole läbirääkimised olnud sisulised.

Kiisler ei nõustunud väitega, et omavalitsusliitude ettepanekuid tulubaasi osas pole korrektselt arutatud. «Valitsuskabinet arutas minu ettepanekul omavalitsuste ettepanekuid ja argumente tulubaasi suurendamise osas väga põhjalikult oma mitmel istungil ja langetas raske otsuse, et tulubaasi suurendamine ei ole 2011. aastal võimalik,» kinnitas ta.

«Kuna koostöökogu delegatsioon soovis läbirääkimisi jätkata, siis otsustasime ettepanekule vastu tulla, et lõppkokkulepe saaks sisult ja vormilt selline nagu osapooled kokku lepivad,» lisas minister.

Ta märkis ka, et läbirääkimiste aluseks on riigieelarve seaduse §9 lg 3, mille kohaselt juhul, kui omavalitsusliidud ja valitsuskomisjon kokkulepet ei saavuta, otsustab eelarvete tasandusfondi suuruse ja selle jaotuse valitsus ning esitab lahkarvamused riigieelarve eelnõu seletuskirjas riigikogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles