Soome rahapajast varastati kümneid tuhandeid münte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kahe-eurone münt
Soome kahe-eurone münt Foto: Soome Rahapada

Helsingi kriminaalpolitsei uurib Soome rahapajast müntide vargust, mis on leidnud aset kahe aasta jooksul.

Praeguste andmete järgi on varastatud kümneid tuhandeid eurosid. Raha viidi minema ühe- ja kahe-euroste müntidena ning need paisati ringlusesse, vahendas MTV3.

«Politsei sai jutule jälile oma uuringute kaudu. Rahapajas polnud vargust märgatud,» rääkis Helsingi narkopolitsei kriminaalkomissar Jukka Larkio. «Rahapaja töötajaid tabas šokk, kui me eelmisel reedel sinna läksime.»

Politsei pidas kinni mitmeid kahtlustatavaid. Vahistatute seas on 37-aastane mees, kes on Rahapaja Oy tootmisjuht ja veel kaks naist, kellest üks on venelanna.

Politsei uurib toimunut kui jõhkrat vargust ja saagi korduvat varjamist. Samuti uuritakse kokaiini levitamist ja pruukimist kahtlusaluste hulgas.

Larkio sõnul hakkas jutt arenema, kui ühe teise kuriteo uurimisel leiti ühest kodust suur kogus münte. Neid oli püütud siin-seal vahetada paberrahade vastu. Samas puutus politsei kokku ka kokaiinilooga.

Mündid olid salaja minema viidud ja Larkio sõnul oli rahapaja turvalisuses tõsiseid puudusi. Samas kohas valmistatakse ka Eesti euromünte.

Eesti Pangal puudub info, et varastatud on ka Eesti euromünte, ütles Viljar Rääsk keskpanga avalike suhete büroost. Rohkem pole tema väitel Eesti Pangal võimalik seda teemat kommenteerida. «Oleme pikka aega Soome rahapajaga koostööd teinud ja ei ole kordagi ühtki puudujääki tuvastanud,» kinnitas Rääsk vaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles