Soome Pori dokid vaevlevad tellimuste vähesuse käes

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pori Mäntyluoto dokid, esiplaanil ühes tükis trnasporditav naftaplatvorm.
Pori Mäntyluoto dokid, esiplaanil ühes tükis trnasporditav naftaplatvorm. Foto: technip.com

Prantsuse nafta- ja gaasiplatvormide tootjale Technip kuuluvates Soome Pori linna dokkides algasid läbirääkimised ametiühingutega töötajate sundpuhkusele saatmiseks, teatab Soome rahvusringhääling Yle. Et tellimusi on vähe, ei jagu kõigile dokkide poolele tuhandele töötajale maist alates enam tööd.

Technipi Soome tütarfirma Technip Offshore Finland OY teatel jätkuvad pingutused uute tellimuste saamiseks, kuid praegu on tellimuste nimekiri nii lühike, et kõigile Pori Mäntyluoto dokkide töötajatele tööd ei jagu.

Ettevõtte esialgsete arvutuste kohaselt puudutab võimalik tähtajaline sundpuhkusele saatmine kogu dokkide töötajaskonda. Praegu on dokkides tööl 526 inimest, neist 214 on kontoritöötajad.

Technipi Pori dokid vaevlevad pikemat aega töö vähesuse käes tulenevalt hinnakonkurentsist Kagu-Aasia tehastega. 2013. aastal koondati dokkidest 190 ja saasdeti sundpuhkusele 250 inimest.

Pori dokid rajas toonane Soome metallitööstuse lipulaev Rauma-Repola OY 1972. aastal. Enne sajandivahetust müüdi dokid Norra Akerile, kust need omakorda Technipi omandusse rändasid. Ettevõte keskendub avamereplatvorme valmistamisele peamiselt nafta- ja gaasitööstuse tarbeks, aga ka tuuleenergiafirmadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles