Google investeeriks rohkemgi Soome, aga tööjõust on puudus

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google' serverifarm endises pabervabrikus Haminas.
Google' serverifarm endises pabervabrikus Haminas. Foto: Google / NYT

Soomes Hamina linnas serverikeskust pidav Google kavatseb lähiaastatel veel neli miljardit USA dollarit uutesse keskustesse investeerida. Investeeriks ka Haminasse, aga puudus on tööjõust, kirjutab Helsingin Sanomat.

Google'i investeerimisplaanidest rääkis ajalehele Soome väliskaubandusminister Lenita Toivakka, kes Mehhikos ja USAs komandeeringus käies külastas ka ettevõtte kontorit Räniorus ja kohtus IT-teeninduskeskuste juhi Joe Kavaga.

«Soome huvitab Google't endiselt. Probleem on, et Haminas ei kipu Kava sõnul leiduma piisavalt kvalifitseeritud tööjõudu,» ütles Toivakka.

Toivakka sõnul on hämmastust tekitav, et tööjõu puudus ja vaba tööjõud omavahel kokku ei saa: «Meil on ju küllalt sedasorti teadmust ripakil, näiteks Nokia tükeldumisest vabanenud insenere.»

Minister märkis, et Soomes töö otsijatega tegelevad Ely-keskused peavad rohkem ettevõtetega koostööd tegema. «Kui soomlaste keeleoskuses on aukusid, tuleb teha rohkem kursusi.»

«Ei saa nii, et kaotame tähtsaid investeeringuid, sest inimesed ei taha töökoha tõttu kolida,» lisas Toivakka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles